Lid worden

Kleurt jouw stem bij ons koor?

Ons koor telt ongeveer 20 (vrouwelijke) leden, wij repeteren elke woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur (incl. pauze), in het buurthuis te Asch. Deze avond wordt er onder begeleiding van onze dirigent Roedie Robeer geoefend.

Tijdens de repetities werken we toe naar ons 2-jaarlijks optreden in Het Heerenlogement te Beusichem. Het kan voorkomen dat wij als gast worden gevraagd bij andere gelegenheden, dit alles wordt in samenspraak met de leden overlegd. Ook wordt er gekeken of er genoeg verschillende stemmen aanwezig zijn om een harmonieus optreden te geven.

We studeren jaarlijks zo’n 8 a 10 nieuwe nummers in. De meeste bladmuziek wordt door Roedie Robeer zelf bewerkt, zodat wij een heel veelzijdig repertoire ten gehore kunnen brengen. Het instuderen gebeurt met oefenfiles die via internet voor de leden beschikbaar zijn.Wij zijn een koor met ambitie.
Elk lid probeert zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij de repetities
en besteedt thuis ook tijd aan het instuderen van nieuwe nummers.We werken niet met een ‘ballotagecommissie’, maar we vinden het
wel belangrijk dat je je thuis voelt in ons koor en dat jouw zangkwaliteit aansluit bij die van ons. Daarom hanteren we voor nieuwe leden de volgende procedure:<

    1. Eerst kom je een keer kijken/luisteren (en als je wilt: meedoen!)tijdens één van onze repetities.
    2. Hierna laat je ons weten of je nog steeds geïnteresseerd bent.
    3. Zo ja, dan kom je 4 keer meezingen en studeer je 2 niet te moeilijke nummers in die je na die 4 weken in een kleine bezetting (bijv. met z’n zessen,2 zangeressen per partij) ten gehore brengt.

Zo kunnen we samen met de dirigent kijken of jouw stem goed ‘kleurt’ en of het je lukt om je partij te houden. Verder vragen we je om tijdens deze 4 weken zelf te beoordelen of je in de groep past.

Het lidmaatschap bedraagt € 21 per maand.

Meer informatie: Netty van Arkel 06 20385826
email: nettyvarkel@hotmail.com