17 09 2017 – De Plantage

Optreden 17 september Muzikale Monumenten in de muziektent in park De Plantage te Culemborg.
Geschreven door Christine Schut.

Op deze zonnige septembermiddag mocht Popkoor Never Mind samen met Vrouwenkoor Otherwise optreden in De Plantage. Aangezien onze dirigent Roedie Robeer beide koren dirigeert, was deze samenwerking misschien enigszins voor de hand liggend maar als ervaring toch weer uniek.
Er was een flink aantal belangstellenden komen kijken en zij vormden een enthousiast publiek. De koorleden waren ontspannen en de nummers veelal vrolijk, dus de sfeer was prima.
Otherwise beet het spits af met een mooie serie nummers waaronder de klassiekers “Yesterday” en “When I’m sixty-four”. Daarna kwam Never Mind hen versterken en zongen we samen “Stil in mij”. We vulden elkaar fraai aan en het was merkbaar dat beide koren dit nummer van dezelfde dirigent hadden leren zingen, het was een harmonieus geheel.
Daarna vervolgde Never Mind met een aantal krachtige nummers, waaronder “Mag ik dan bij jou”, “Natural Woman” en als afsluiter “Dancing in de dark” van Bruce Springsteen. Dat was een swingend eind van het programma voor de pauze!
Na de pauze ging Otherwise weer verder met prachtige nummers als o.a. “Blackbird”, “True colors” en een vlotte uitvoering van “It don’t mean a thing”.
Never Mind nam het weer over met een gevarieerde combinatie van André Hazes’ “Geef mij nu je angst”, via “Imagine” naar “Valerie” van Amy Winehouse en als laatste het prachtige “Son of a preacherman”.
De middag werd door beide koren samen afgesloten met een vrolijk “California Dreaming” , waarna er nog ruimte was voor napraten met een hapje en een drankje. Het was een geslaagde middag en we danken de organisatie van Muzikale Monumenten hartelijk voor het geboden podium !

 

Volg ons op social media
17 09 2017 – De Plantage