1&3 04 2016 – Theaterconcert “Droom”

Wat een concert!!!! Helemaal geweldig
De zaal subtiel aangekleed met dromenvangers, mooi.

Het publiek vol verwachting want: “anders dan anders” was de vooraankondiging en “theaterconcert”, wat moet je je daar bij voorstellen? Dan zachte pianoklanken en één zangeres vanuit de zaal met “De meeste dromen zijn bedrog”, steeds iemand erbij tot elke zangeres (gekleed in rood en spijker, prachtig!) op het podium staat. Het openingsnummer “Het regent zonnestralen” werd zo mooi gezongen dat er al meteen sprake was van kippenvel! Daarna volgden de nummers elkaar in een rap tempo op, van protestsongs tot romantisch Frans, van een Scandinavisch lied ( alweer kippenvel ) tot Valerie. Tussen de liedjes door kleine onderonsjes van, steeds wisselende, koorleden die onder het genot van een wijntje duidelijk maakten waarom het concert de naam “Droom” gekregen had. Vermakelijk en soms ook ontroerend. “Imagine”, het laatste lied voor de pauze, zo indrukwekkend en altijd nog actueel.

Dan pauze, jammer bijna.

Het tweede gedeelte begon hilarisch, Roedie op zijn accordeon, alle dames in een “dirndl”, “Zillertal”, jodelen. Het publiek kon het zeer waarderen, het applaus sprak boekdelen. Daarna werden er wat serieuzere nummers gezongen. Tijdens het nummer “Creep” werd het muisstil in de zaal, je kon werkelijk een speld horen vallen. De medley van “Les Misérables” werd super mooi en krachtig gezongen met indrukwekkende solo’s. Afsluiter van het concert was, hoe kan het ook anders, “Dromen zijn bedrog”.

Een groot compliment voor iedereen die meegewerkt heeft aan het realiseren van dit concert: De dirigent Roedie Robeer ( zeker ook voor de mooie bewerkingen van de nummers), de choreografen Ine en Geraldine ( mooi, rustig en subtiel), de schrijver van het script Sietske ( ontroerend, vermakelijk en warm), de regisseur John Felter ( de overgangen tussen de nummers waren zo soepel ), de techniek Sjoerd Damen ( mooi lichtwerk) en natuurlijk alle zangeressen die ons zo’n mooi concert hebben bezorgd.

Lidy Boerakker.

..én...... om rechtstreeks onze 'Droom' te (her) beleven, en het bestellen van foto's even klikken op onderstaande afbeelding voor de foto compilatie van onze concerten door Jan Willem Houweling ' 'In The Picture' :

Volg ons op social media
1&3 04 2016 – Theaterconcert “Droom”