06 07 2014 – Buiten Gewoon Zingen

Buiten-Gewoon-Zingen: Buiten zingen, Gewoon (lekker) zingen en ook buitengewoon zingen: een nummer zingen dat totaal buiten de comfortzone van de koren ligt (leuk!!)
Ondanks dat weersverwachting niet zo goed was ging het festival “Buiten-Gewoon-Zingen” toch door. De organisatie had dat goed ingeschat, want de buien barstten pas los toen iedereen al weer thuis was.

Het was een heel leuk, inspirerend en goed georganiseerd festival
(georganiseerd door Vrouwenkoor Otherwise en Werk aan het Spoel) . De dag begon met het gezamenlijk inzingen door alle 15 koren die meededen met de korendag. Daarna volgde de officiële opening door de burgemeester van Culemborg. En toen kon er gezongen en geluisterd worden!!

Ontzettend leuk om al die koren te zien en te horen ( van kamerkoor tot mannenkoor en alles wat daar nog tussen zit, van klassiek tot pop, met muziek en a-capella).

Never Mind had gekozen voor het nummer “Zillertal” in het kader van het “BuitenGewoon” zingen. Hilarisch! met schortjes aan, zodat het net leek alsof we “dirndls” droegen. Onze dirigent ( Roedie Robeer) met Tirools hoedje, accordeon en een grote grijns. Het publiek kon het zeker waarderen. Het lied klonk ook nog goed, alsof je in de Oostenrijkse Alpen was. Het vakantiegevoel ten top. Zonder schortjes zongen we natuurlijk met veel elan ons eigen repertoire, 2x 20 minuten. Voor ons had het wel wat langer mogen duren, maar met 15 koren is dat natuurlijk niet mogelijk. Volgens het publiek straalde het plezier er vanaf, iets wat we gelukkig vaker horen, want we zingen zeker ook voor ons eigen plezier.

Met alle koren werd de dag afgesloten met het zingen van “Bonse Aba”. Indrukwekkend!

 

Volg ons op social media
06 07 2014 – Buiten Gewoon Zingen